BestBase AnonimMc Billytalent Copycon Flymore Korn Quimby

Címkék

anonimmc (1) bestbase (5) billytalent (8) blog (1) flymore (2) konyv (3) korn (1) quimby (16) starbase (1) suli (3) Címkefelhő

(2002) Káosz amigos

2011.08.25. 13:52 | Starbert | Szólj hozzá!

Címkék: quimby

Quimby - (2002) Káosz amigos

Egy évvel a Morzsák és szilánkok nevezetű remix album után elkészült egy beszédes címmel ellátott lemezük, a Káosz amigos. Ez sem okozott csalódást a fanok között, sőt! Kicsit ilyen zaklatottra, zűrösre, érzékenyre,  ámbár humorosra sikeredett, szövegvilágban az előzőkhöz képest viszont visszafogottabb, itt már abszolút a hangszereken van a hangsúly. Ez abból is látszik, hogy 10 szám található rajta, és ezek összesen 43 percet vesznek igénybe a korongon. Hallhatunk rajta spanyolos-sanzont, keringőt, álmatag, ragadós lassúkat, illetve sajátos rappes szerzeményt.

[Lejjebb a "tovább" gombbal tudjátok tovább olvasni a bejegyzést!]

01 Zéró dal
02
Hoppá
03
Egónia
04
Fekete Lamoure
05
Szellő
06
Búcsú az univerzumtól
07
Káosz amigos
08
Fm 66.6
09
Csillagbölcsi
10
A vascsöves

Kiadó: Universal / 3T (2002)
Felvétel: Tom-Tom Stúdió, Budapest
Hangmérnök: Nyíri Sándor
Zenei editor: Balanyi Szilárd

Balanyi Szilárd - zongora, orgona,
rhodes, szintetizátorok, vokál, ének
Gerdesits Ferenc - dob, dob programok
Kárpáti József - trombita, szintetizátor
Kiss Tibor - gitár, ének
Mikuli Ferenc - basszusgitár
Varga Livius - rap, percussion
 

 

 

 

A "Zéró dal" egy intro, amit összegyúrtak egy rendes számba. Sokszor ezzel indít a banda koncerten; elég jó választás! "Hoppá"... Hoppá-hoppá! Nagyon pörgős, felvidító szám; azt is mondhatnám/írhatnám róla, amit a reggae-ről mondanak: Aki erre a számra nem mozog, az halott! A "Fekete Lamour" nekem mindig olyan, mintha egy mesebetétdal lenne, nagyon aranyos hangulatú, nagyon szeret(t)em, és azért is írom múltidőbe, mert ennek készült egy újabb változata, ami sokkal de sokkal jobban szól, min az elődje, de eről majd úgy is szó lesz, ha már ott tartok! "Búcsú az univerzumtól": Amilyen depisen kezdődik, olyan viccesen fejeződik be a hujjogások miatt. Valahogy mindig megmosolyogtatom azt a részt. "Káosz Amigos": Ugyan az a helyzet vele, mint a Fekete Lamour-ral, hogy ezt a két számot, már nem erről a lemezről hallgatom meg szívesen. "A vascsöves": Abban hajaz a búcsú az univerzumtól-ra, hogy a hangvétele egészen más lesz, mint a dal kezdete. Nem rí róla le, hogy ez egy szerelmes szám lesz.

Klipp:


Koncertfelvételek:






 

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbase.blog.hu/api/trackback/id/tr233179704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása