BestBase AnonimMc Billytalent Copycon Flymore Korn Quimby

Címkék

anonimmc (1) bestbase (5) billytalent (8) blog (1) flymore (2) konyv (3) korn (1) quimby (16) starbase (1) suli (3) Címkefelhő

2. tanítási nap

2011.09.06. 16:28 | Starbert | Szólj hozzá!

Címkék: suli

Kiadványkorszak

Elérkezett a második tanítási nap vége. Nagyon fáradt voltam tegnap is nyolc gyakorlati óra után (más tantárgy nem is volt aznap), és ma is csak egy Enciklopédia csatlakozott a hét órás "GY"[akorlat(i)] felhozatalhoz. Az első nap három órás vakon gépeléssel kezdődött, majd a CorelDraw X5-ös programot használva el kezdtünk szerkesztgetni alakzatokat. Ez a mostani menet szerint sem volt másképp'. Hétfőn, kedden, szerdán van 0. órám, ez hétkor már kezdődik is, úgyhogy hatkor ébreszt a telefon, nekem meg pattannom kell. Igaz, hogy húsz perces sétával benn is vagyok az iskolában, de nem vagyok még a koránkezdéshez hozzászokva. (De ahhoz képest eddig egész jól tűröm, igaz, nem telt el még sok idő.) Eléggé le tudja szívni az agyát az embernek ez a hosszú gép fölötti ülés, pláne, ha vakon írás is társul az álmossághoz. A végén már annyira összefolynak a sorok (a szem meg ki-), meg elfáradnak az ujjaim, hogy alig várom, hogy szünet legyen. De van olyan, hogy erre órákat kell várni. Gyorsan telik az idő, de ennek valahogy sosem akar eljönni az ideje. Aztán mikor már nagyon kész vagy, görcsben van az egész kezed, nem tudsz hogy ülni, akkor jelenik meg melletted a tanár, és kezdi el osztályozni, hogy milyen ügyesen is tudsz úgy gépelni, hogy csak a monitort nézed. A gyakorlati órák hasonlóképpen fognak a közeljövőben is zajlani.
Enciklopédiáról is kiderült, hogy ez mit takar, mivel ma volt egy ilyenünk, de ma még csak ilyen lightos órát tartott a srác (Szó szerint! Nagyon fiatal tanárt kaptunk!), megnéztük az iskolában levő "múzeumot", ahol régi nyomdagépek voltak. Majd a tanév során szó lesz az írás fejlődéséről, színkeverésről, könyvkötésről, meg hasonló nyalánkságokról.
Nem lesz tesi! Örültem volna azért neki, nem árt egy kis mozgás, de hát mindegy.
Holnap ismét "Gy" 0. órától, de csak 11-ig tart majd, aztán jöhetünk haza. Csütörtökön meg később megyek csak. Így jöhet a várva várt pihenés! ...és gyakorlás!

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbase.blog.hu/api/trackback/id/tr183206886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása