BestBase AnonimMc Billytalent Copycon Flymore Korn Quimby

Címkék

anonimmc (1) bestbase (5) billytalent (8) blog (1) flymore (2) konyv (3) korn (1) quimby (16) starbase (1) suli (3) Címkefelhő

Billy Talent (I)

2011.09.07. 17:01 | Starbert | Szólj hozzá!

Címkék: billytalent

Billy talent - (2003) Billy Talent (I)

[Lejjebb a "tovább" gombbal tudjátok tovább olvasni a bejegyzést!]

2003-ban kiadták a második stúdióalbumjukat. (Az első volt a Watoosh!, ami még Pezz név alatt szerepelt.) Négy kislemez jelent meg az anyag mellé 2003 végén, illetve 2004-ben. Kanadában, az USA-ban, és egész Európában teltházas koncerteket adtak. Ebben az évben két Juno díjat is bezsebelt az együttes. Ebből az egyik: Év legjobb albuma, másik pedig: Év legjobb bandája. Jelölték őket a MuchMusic Award-ra is. Az album háromszoros platinalemez lett.

01. This Is How It Goes
02. Living in the Shadows
03. Try Honesty
04. Line & Sinker
05. Lies
06. The Ex
07. River Below
08. Standing in the Rain
09. Cut the Curtains
10. Prisoners of Today
11. Nothing to Lose
12. Voices of Violence
13. When I Was a Little Girl (Bonus Track)

Megjelenési dátum: 2003. szeptember 16.
Kiadó: Warner Music Canada/Atlantic Records
Kislemezek:

 


Dalcímek magyarul/Értelmezések:
01. Így megy ez
- Ez a dal a dobosról - Aaron-ról - szól, és az ő harcáról a sclerosis multiplex betegség ellen. Ahogy a dalszövegben is benne van: "You can steal my body but you can't steal my soul"/" Elveted a testem, de a lelkemet nem". Magyarul a testét uralhatja, de ennek ellenére ő mindig maga marad. Aaron! A "this is how it is and this is how it goes"/"így van ez, és így megy ez" pedig azt jelenti, hogy nem tud mit tenni, ez van.
02. Árnyékokban élve
03. Próbáld őszintén
- "Ez egy barátomról szól, akivel felnőttem. Nem volt valami egyszerű élete. Mindig hibáztatott valakit, kivéve saját magát. Volt, hogy a szüleit, az iskolát, barátait, beleértve engem is. Én csak azt akartam elmagyarázni, hogy felelősséget kéne vállalnia a sorsáért, és meg kéne próbálnia azt irányítani. Kevesebb problémád van, ha egy jobb, őszinte ember vagy." - Ben
04. Horgászzsinór és csali
- Amikor mások azt hiszik, hogy jobbak nálad, kiröhögnek, arra késztetnek, hogy gyengének érezd magadat. Ez a dal arról szól, hogy ebben a helyzetben (is) legyél erős, és ne foglalkozz a dologgal.


05. Hazugságok
06. Az ex
07. A folyó mélyén
08. Esőben állva
- Ez egy csajról szól, aki prostituáltnak megy, és rászokik a kábítószerre. "And if you want me well I guess I want you"/"Ha akarsz, nos, benne vagyok" ez a sor utal az örömlánykodársa, mivel ha őt valaki akarja, akkor ugyan ki kell, hogy a személyt elégítse. "20 years of dirty needles, Raindrops runnin' through my veins"/"20 év a mocskos tűkkel, Esőcseppek folynak az ereimben" ez a sor a drogra való rászokásra szól. "Milk carton mug-shot baby, Missing since 1983"/"Tejesdoboz, bűnügyi nyilvántartásban levő fénykép, 1983-ban eltűnt személy" ez a szökésre utal: tejesdobozon rajta van a fotója, fel van tartva egy hely a menekülésre, 1983 óta nyomaveszett. 2003-ban jelent meg a lemez, '83 óta keresik; ez 20 év valóban. ("20 years of dirty needles"/20 év a mocskos tűkkel.")
09. Vágd szét a függönyt
10. A ma foglyai
11. Nincs mit veszteni
- Ez egy 17 éves fiúról szól, akit annyira terrorban tartottak, hogy már nem bírta tovább. Leírta a kívánságait, terveit egy jegyzetfüzetbe; ebben volt az ő kis valóság-darabkája, a szentélye, menedéke. Erre utal egy sor: "My notebook will explain"/" Majd a jegyzetfüzetemből megérted!" De a kis füzetet is erőszakkal elvették tőle. Mi más maradt hátra neki? Csak a szenvedés. Biztos volt abban, hogyha ő elmegy, senkinek sem fog hiányozni. A számhoz elkészített klipp vége arról árulkodik, hogy igaza volt. Csak egy üres folyosót hagyott maga mögött. A zsarnokok provokálták ezt ki belőle. Ha túlzottan kimutatja a gyengeségét, és a jegyzetfüzetírásnak szenteli az életét, akkor arra úgyis rá találtak volna, és el is vették volna... Mint ahogy azt meg is tették! A szülei nem hitték el neki, hogy amit érez, az valódi. ("My parents had no clue, That I ate all my lunches alone in the bathroom"/A szüleim nem tudják, hogy az ebédemet a fürdőben eszem meg.") A szülei nem gondolták, hogy ő érzett volna valamit; még a tanárok sem hittek neki. ("Teacher said it's just a phase"/"A tanárok szerint ez csak a korszak miatt van!") Senki sem kérdezte tőle, hogy most akkor mi van!? Szóval eljött az idő arra, ami a végső tervek között volt rangsorolható: Halál! ("There's nothing to lose, When no one knows your name"/"Nincs mit vesztened, ha senki sem tudja a nevedet")
12. Az erőszak hangjai
13. Amikor még kislány voltam (Japán kiadáson bónusz dal)

A Billy Talent a Billy Talent második stúdióalbuma, amit a "The Factory"-ben, Vancouver-ben rögzítettek.


 

 

Nagyon szeretem ezt az albumot, mint ahogy az összes többit, de ezt kifejezetten! Talán mert ezen a lemezen tökéletesen jól váltogatják egymást az erőteljesebb, illetve a szomorúbb hangvételű számok. Alapjába véve ők nagyon vicces srácok, nem is értem, hogy miért ilyen témákat választanak!? De mi magyarok inkább a ritmusra koncentrálunk, az meg überjó! (Beleértve a dalszövegeket, de az számomra sokáig nem volt érdekes!) Mindig is az volt a mániám, hogy ha ment egy szám, kinyitottam szépen a "lyrics"-ét, közben magamban énekeltem az énekessel együtt a számot, de itt valahogy ez lemaradt, annyira magával ragadott a hangzás. Személyes kedvencem a lemezről a Prisoners of Today. Kicsit talán rap-core-os beütésű dal. Line & Sinker-ben az üvöltéses részek nagyon passzolnak, egyáltalán nem frusztráló. (Főleg koncerten üt nagyot ez a szám!) A When I Was a Little Girl meg már valahonnan ismerős lehet! Igen, a Pezz-es időkből. Feldolgozták a régit, rátették az újra, de csak limitált kiadásban jelenítették meg. Kár érte!

Klippek:

Koncertfelvételek:

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbase.blog.hu/api/trackback/id/tr283209335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása