BestBase AnonimMc Billytalent Copycon Flymore Korn Quimby

Címkék

anonimmc (1) bestbase (5) billytalent (8) blog (1) flymore (2) konyv (3) korn (1) quimby (16) starbase (1) suli (3) Címkefelhő

Virrasztók

2011.09.05. 20:33 | Starbert | Szólj hozzá!

Címkék: konyv bestbase

Dean R. Koontz -(1988) Virrasztók

 

Az USA kormánya által pénzelt, szupertitkos laboratóriumban két, genetikailag átformált élőlény lát napvilágot. Az egyik egy fantasztikus kutya, emberi intelligenciával. A másik egy brutálisan agresszív, hibrid szörny. Egy napon mindkettő megszökik, és megkezdődik a hajsza, mely egybefonódik egy férfi és egy nő egymásratalálásának történetével. A páratlan feszültségű regényben a főszereplőknek nem csupán az emberi nem legsötétebb kreatúrájával kell felvenniök a harcot, de a mindenre képes alvilággal és az elszántan nyomozó nemzetbiztonságiakkal is.

- Szuper-kutya, szörny... Nem olyan hihetetlen ez, amilyennek hangzik! Amikor először olvastam úgy ültem neki, hogy ez egy kiszámítható, gyenge történet lesz, de be kell vallanom, hogy tévedtem. A negyedénél sem jártam még, de már urrá lett rajtam az a hihetetlen hangulat, feszültség. Maga a tudat, hogy egy szörny - amit el sem tudunk képzelni, mert elég sokat kell várni arra, hogy fény derüljön, hogy is fest ez a lény - mindig ott van a főszereplő nyakán; nem tudunk nem arra koncentrálni, hogy mikor csap le. Sokszor egyébként nem annyira érezteti, csak mi nekünk villan be egy érzés, hogy a helyszínen, ahol tart a történet, valami nem stimmel. Túl nagy a csend, talán többet képzelünk bele, mint ami igazából van. ÉS NEM! Közelebb van az a valami, mint gondolnánk.
Ez is egy olyan könyv. amiben egy kutya nagyon nagy szerepet kap, az egyik főszereplője a sztorinak. Nagyon hamar bekapcsolódik a főhősünk életébe, és részévé válik. Nagyszerű csapatot alkotnak. Mikor rájön, hogy az eb érti, amit a férfi mond... Először nem hisz a szemének, de kénytelen felfognia azt, hogy már-már emberrel beszélget. Az állat beszélni ugyan nem tud, azért ennyire nem sci-fi, de kitűnően érezteti ugatással, vagy egyéb más módokkal véleményét. Ez a szál nem egészében természetfeletti. Hallottunk már olyan gorilláról, aki ismerte a jelbeszédet, hát most kaptunk egy négylábút, aki magát a beszédet érti. Kicsit túlzásnak hangzik, meg nem is. A szörny, aki kísérlet folyamán keletkezett sem annyira meseszerű. Sokan sok időt töltenek laboratóriumokban.
Összességében bele lehet magyarázni, hogy a realitásoknál marad Koontz, főleg, ha az ember el kezdi olvasni. A sok-sok háttérinformációnak is köszönhető ez a gondolat! És, hogy mire utal a cím? A szuper-kutya érzi, hogy valami túl közel van, ami veszélyt jelent; elszántan őrzi új gazdáját. A "dolog"-gal egyetemben, aki a közelben leselkedik, szinte egy percre sem szenderül el. Ők a virrasztók!

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbase.blog.hu/api/trackback/id/tr583204952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása