BestBase AnonimMc Billytalent Copycon Flymore Korn Quimby

Címkék

anonimmc (1) bestbase (5) billytalent (8) blog (1) flymore (2) konyv (3) korn (1) quimby (16) starbase (1) suli (3) Címkefelhő

Pezz

2011.09.01. 14:24 | Starbert | Szólj hozzá!

Címkék: billytalent

 

[Lejjebb a "tovább" gombbal tudjátok tovább olvasni a bejegyzést!]

Pezz! Mi jut erről rögtön az eszetekbe? Talán a "Pez cukor"? Nekem a Billy Talent! Így már ismerősebben cseng a dolog sokak számára. Ha nem ismernétek, ez egy kanadai alternatív rock banda, akiket már a '90-es évek közepén is ismertek. De most maradjunk csak a "Pezz"-nél, hiszen a bejegyzést is így neveztem el, és szeretek mindent az elejéről kezdeni. A történet négy gimnazistáról szól...

Tinédzser koruk alatt a srácok egy újonnan kialakított külvárosban éltek Mississaugában, Kanadában, Meadowvale és Streetsville városában. Ezek Mississauga "csúcsán" párhuzamosan helyezkednek el. A helyszíneken rengeteg új ház volt, templomokkal, iskolákkal, olyan helyeket alakítottak ki, ahol az emberek biztonságban lehetnek. Ily' módon hozták létre a Meadowvaleban levő gimnáziumot is (legelső alkalommal), ami nyitva állt a tinédzserek számára az élet minden területéről. Az évek alatt négy srác pedig valamiben el kezdett mesterkedni.

A népszerű gimizenekar (To Each His Own [Magyarul: Minden a sajátja]) feloszlott Ben Kowalewicz nevezetű tagjával együtt  - aki dobosként játszott - majd Jon Gallant-tal, Aaron Solowoniuk-kal, és Ian D'Sa-val (aki egy helyi bandában játszott, közismertebb nevén a Dragon Flower-ben [Sárgány virág]) alapítottak egy közös bandát. Ben énekelt, Jon basszusgitározott, Aaron dobolt, és Ian gitározott. Az együttes stílusára a "Rage Against The Machine" [Tombolás/dühöngés a gép ellen], illetve sok más grunge-szerető zenekar volt nagy hatással. Nem csak azért döntöttek a grunge mellett, mert szerették az ilyen zenéket, hanem azért, mert akkoriban ez egy új dolog volt. Rock ami tartalmaz hip hop elemeket, ezt akarta a közönség is hallani. Majd így négyen kitaláltak maguknak egy nevet: "The Other One" [A másik], de ez nem maradt meg nekik sokáig.

Az első showjukat (Jingle Bell Rock 2) a katolikus gimnáziumuk büféjében adták elő. A tömeg imádta őket. Ráébredtek, hogy ők valami újat, valami elképesztően nagyot akarnak végrehajtani. Átnevezték a bandanevet "Pezz"-re, és showkat adtak a város körül. Az első önálló koncert nagyon nagy sikert aratott. A Mississauga zenei világa megszületett.

1994  nyara izgalmasan zajlott a tagoknak. Megérdeklődték, hogy játszhatnának e a Sonic Picnic koncerten - Orangeville-ben -, ami egy órára van Mississauga-tól. Ez a siker inspirálta megalkotni az első kazettájukat.

Ian lakásában rögzítettek egy négy számot tartalmazó demot (DemoLuca), amit egy barátjukról - Jason Deluca-ról - neveztek el. Punk rock keveredett a hip-hoppal; megalkották a saját grunge stílusukat. Azzal, hogy elkészült ez az alkotás, újabb koncerteket adtak le. Különböző hip-hop bandákkal léptek fel a színpadra, majd amikor a negyedik Jigle Bell show-t játszották a ráadás (encore) előtt a közönség azt üvöltötte, hogy: - Akarjuk a Pezz-t! Akarjuk a Pezz-t! - szétszedték őket.

1995-ben elkészült a Dudebox, ami szintén egy négy számot tartalmazó demo kazetta volt, ebből két szám egy újravett anyag az első szalagról, a DemoLuca-ról. Ez erősebb, dallamosabb, elgondolkodtatóbb volt, mint az első felvétel, tökéletesen érzékeltette, hogy mit akar a Pezz: Ugrálj, tedd fel a kezed, és ordítsd azt, hogy "-Igen! Elhiszem!"

A tagok más-más irányokba terelődtek, de még ez sem akadályozta meg őket abban, hogy megalkossák első önálló albumjukat, a Watoosh!-t. Ian klasszikus animációkban vett részt, Jon gazdaságtudományi kart fejezte be, Ben dolgozott, Aaron pedig Chrysler Canada-nál foglalatoskodott. Még így is találtak rá időt, hogy 12 számot összehozhassanak. A Pezz egyre inkább terjeszkedett az emberek tudatában.

 

 

 

 

 

Pezz - (1994) DemoLuca


 

01. Just a Thought
02.
Happy (demo)
03.
Free at Last
04.
You're It

 

 


Megjelenési dátum: 1994
Kiadó: Önálló
Dalcímek magyarul:
01. Csak egy gondolat
02. Boldog (demo)
03. Végre szabad
04. Ez vagy te

 

A DemoLuca egy négy számot tartalmazó demo-kazetta, amit a Billy Talent - akkori nevükön Pezz - készített el. A megjelenés éve 1994.

Pezz - (1995) Dudebox

 

 

01. Dudebox
02.
Tuner
03.
Happy
04.
You're It (remix)

 

 

Megjelenési dátum: 1995
Kiadó: Önálló
Dalcímek magyarul:
01. Haverdoboz
02. Hangoló
03. Boldog
04. Ez vagy te (remix)

 

A Dudebox egy újabb négy számot tartalmazó demo-kazetta, amit a banda 1995 januárjában rögzített.

Pezz - (1999) Watoosh!

01. M & M
02.
Fairytale
03.
Nita
04.
Mother's Native Instrument
05.
Bird in the Basement
06.
Recap
07.
When I Was a Little Girl
08.
Warmth of Windows
09.
Square Root of Me
10.
Absorbed
11.
Silence
12.
New Orleans Is Sinking

Megjelenési dátum: 1999
Új kiadás dátuma: 2005
Kiadó: Atlantic Records
Dalcímek magyarul/Értelmezés:
01. M & M
- Gót gyerekekről szól, akiket Ben megkért, hogy menjenek el a HVM-be (szórakoztató kiskereskedelmi lánc)
02. Tündérmese
03. Nita
04.
Anyám hangszere
05. Madár a pincében
06. Ismétlés
07. Amikor még kislány voltam
08. Ablakok melegsége
09. Négyzetgyököm
10. Elnyelt
11. Csönd
12. New Orleans elsüllyed

A Watoosh! a Pezz debütáló albuma.

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbase.blog.hu/api/trackback/id/tr483195496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása