BestBase AnonimMc Billytalent Copycon Flymore Korn Quimby

Címkék

anonimmc (1) bestbase (5) billytalent (8) blog (1) flymore (2) konyv (3) korn (1) quimby (16) starbase (1) suli (3) Címkefelhő

(1997) Diligramm

2011.08.23. 15:32 | Starbert | Szólj hozzá!

Címkék: quimby

Quimby - (1997) Diligramm

Ismét csak egyetlenegy évet ugrottunk, és egy újabb albumot kaptunk, amin 15 magyar szám található. Ez a lemez hozta meg a bandának a hírnevet, illetve ez lett 1998 tavaszén az "év albuma"! A redundáns és túlszimbolizált szövegvilág letisztul, a dalok zenei világa színesedik, a zenekar megtalálta a saját hangját. A zenekar tartott egy lemezbemutató koncertet is, a fanok táborát ezzel is bővítve.
Majom-tangó után egy kis dili. Ez a cím is egy átirat, szóvicc, a "miligramm"-ot dilisítették fel. A borítón látható dolog először viszont teljesen kivehetetlen. Aki régebben vásárolta meg a CD-t, az rögtön rájön, hogy mit ábrázol, mert a borító hátulján (ahol fel vannak sorakoztatva a számok), ott látszik távolabbról is ez a "valami". Aki viszont úgy járt, mint én, hogy az "Universal Archivum" által kiadott albumot veszi meg, az az életbe nem jön rá (szerintem), hogy mi lehet ez. Ugyanis ezen a kiadáson nincsen hátborító. Én is csak úgy tudtam meg, hogy mi van a képen, hogy fenn vagyok egy bizonyos borítófeltöltő oldalon, és ott fenn volt az eredetileg kiadott első borítókép eleje, hátulja. Már nem halok meg hülyén, hogy láttam. Segítek, a képen egy halszem látható, valószínűleg a "Rablóhal" szám miatt került ez ki az elejére.

[Lejjebb a "tovább" gombbal tudjátok tovább olvasni a bejegyzést!]

01 Belépő
01
Taxi
03
Rablóhal
04
Hol volt hol nem volt
05
Lovakkal jöttél Viszockij
06
Szendvicsember
07
Kaviár és bor
08
Aranykor
09
Parafenomén
10
Kannibálkarnevál
11
Hófehérke és a hét fő
12
Dal Lászlónak
13
Integető
14
Kávéház
15 Kilépő

Kiadó: PolyGram / 3T (1997)
Felvétel: E-stúdió, Budapest
Hangmérnök: Karp László

Balanyi Szilárd - zongora, orgona, szintetizátorok, vokál, ének
Gerdesits Ferenc - dob
Kiss Tibor - gitár, ének
Mikuli Ferenc - basszusgitár
Molnár Tamás - szaxofon
Varga Livius - percussion, vokál

Vendégmuzsikusok:
Lugosi Bálint - pozan
Gerhardt Gergely - trombita


 

 

Ez első és utolsó szám az intro, az utolsó meg az outro, mókás átirattal (Belépő, Kilépő). Ezek egyébként már utalást adnak arra, hogy a hallgató mire számítson. "Taxi": Nagyon jól érezteti a részegség állapotát, pedig nem mondja ki, csak maga az ütem, illetve a hangszereknek köszönhetően jövünk rá, hogy miről is akar szólni a szám. "Hol volt hol nem volt": Ez egy nagyon elgondolkodtató szám, amire maga a klip ad választ. A felvétel egy boncteremben játszódik, és ez utal arra, hogy a boncteremben minden kiderül. "Kaviár és bor": Erre csak azt tudom "mondani"/írni: Pfúú, komoly, egyébként jellemző a téma! "Parafenomén": Ez a szám élőben nem tetszik, túlzásba viszik a hajjajjajj-ozást, de így a CD-n viszont az egyik kedvenc dalom az albumról. Uri Gellert is belecsempészték a dalba. "Kannibálkarnevál": Sokan ezt egy nagyon szörnyű számnak tartják. Ha nem vesszük túl komolyan, akkor viszont vicces. Nem hiszem, hogy ezt ők komolyan gondolták. "Hófehérke és a hét fő": Ez egy nagyon pajzán szám, amit sok felnőtt is firtat, hogy mit kezdhetett Hófehérke ezzel a sok törpe-pasival. Ez is egy viccesebb szám, de ez már nagyon jól össze van rakva, jól felépített, szóval tényleg nagyon jó! "Integető": Ez is elég röhejes, de szerethető, bár nem érezni rajta a Quimby-vonásokat.

Klippek:

Koncertfelvétel:

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbase.blog.hu/api/trackback/id/tr653173753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása