BestBase AnonimMc Billytalent Copycon Flymore Korn Quimby

Címkék

anonimmc (1) bestbase (5) billytalent (8) blog (1) flymore (2) konyv (3) korn (1) quimby (16) starbase (1) suli (3) Címkefelhő

(1996) Majom-tangó

2011.08.23. 14:42 | Starbert | Szólj hozzá!

Címkék: quimby

Quimby - (1996) Majom-tangó

Egy újabb eltelt év, egy újabb album. Mit ne mondjak, kitett magáért a csapat, ugyanis e rövid idő alatt 19 új számot írtak, sőt, rögzítették is.
1995-ben a zenekar már eseményszámban koncertezik, ám az év őszén Kiss Tibi és Varga Livius New Yorkba utazik. Miután hazajöttek a csapat úgy dönt, hogy magyar dalokat kezdenek el írogatni. A felvétel zöme (15 szám) magyarul szólal meg, de felkerült egy pár (4 szám) angolul is. Ez a lemez is tartogat meglepetéseket stílusilag. A megszokott sanzonos-epikus világhoz csatlaknak népzenei (roma, latin folk), reggaes, pszichedéliás motívumok.
Így, hogy a banda már magyar számokat is ír, egyre inkább válik népszerűvé Gerdesits Ferenc (újdonsült) dobosukkal egyaránt. A Quimby-t azonban csak az ezt követő lemez teszi naggyá, ami már sokkal egységesebb, mint elődei.

[Lejjebb a "tovább" gombbal tudjátok tovább olvasni a bejegyzést!]

01 Ha a cica nem mászik
02
Rések
03
Bordély boogie
04
Dal a dalban
05
Hajnali magok
06
Kaján kéje
07
Majom-tangó
08
Reinkarnáció
09
Ébresztő
10
Árva lélek balladája
11
Hullabár
12
Hé barátom
13
Bélahúsországban
14
Farsang
15
Toast
16
Sláger Pista arcpoétikája
17
Big Old Bang
18
Shitty Morning Song
19
Crazy Train

 

Kiadó: PolyGram / 3T (1996)
Felvétel: HSB Stúdió, Dunakeszi
Hangmérnök: Regenye Zoltán

Balanyi Szilárd - zongora, orgona, vokál
Gerdesits Ferenc - dob
Kiss Tibor - gitár, ének
Mikuli Ferenc - basszusgitár
Molnár Tamás - szaxofon
Varga Livius - percussion, vokál

Vendégmuzsikusok:
Lugosi Bálint - pozan
Tarkó Bálint - trombita

 

 

 

 

Egy pár számot kiemelnék, és röviden elemeznék:
A "Ha a cica nem mászik" tulajdonképpen egy intro, ami abból is látszik, hogy rövidebb, mint 1 perc. A "Rések" kicsit ilyen kábultabb dal, ami a végén indul be igazán, mikor alábbhagy az ének. "Bordély boogie": Az album (egyik) legjobbja, főleg koncerten nagyon zúzós a maga módján. Teljesen felpörgeti a hallgatót az a hosszú szóló-rész a szám felétől! Az albumról elnevezett "Majom-tangó" (vagy a dalról elnevezett album) is szenzációs, főleg a refrénben hallható effektek miatt. "Hullabár": Nagy kedvenc! Erre nagyon jellemző a népzenei vonal, nagyon jól felépített kis nóta! Mindegyik számnak megvan a maga varázsa, és ez igaz a többi felvételre is, azokat csak azért nem elemzem, mert elég unalmas lenne mindenhol azt olvasni, hogy: jó; mert ezen kívül nemigen tudnék mást írni róluk. Érdemes mindegyikbe belehallgatni!

Klippek:

Koncertfelvételek:

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbase.blog.hu/api/trackback/id/tr333173626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása