BestBase AnonimMc Billytalent Copycon Flymore Korn Quimby

Címkék

anonimmc (1) bestbase (5) billytalent (8) blog (1) flymore (2) konyv (3) korn (1) quimby (16) starbase (1) suli (3) Címkefelhő

(1993) A Sip of Story

2011.08.22. 22:10 | Starbert | Szólj hozzá!

Címkék: quimby

Quimby - (1993) A Sip of Story

 Mielőtt belevágnánk a legeslegelső "album" részletezésibe, (ami tulajdonképpen nem mondható albumnak) térjünk ki a banda megalakulására egy kicsit.
A történetük első helyszíne: Dunaújváros, azon belül is, egy "Pentele" nevezetű falu. Itt néhány helyi gimnazista "Október" néven számokat dolgozott fel. Ebben a bandában foglalt helyet
Kiss Tibor, Kiss Endre (Kiss Tibor bátyja), Mikuli Ferenc, illetve Varga Livius, aki a "Heti Hetes"-ben is feltűnt már egy párszor. A tagok leérettségiztek, a csapat széthullott. 1991-ben azonban sikerült újra egymásra találniuk.
Gondolkodtak, hogy vajon mi legyen a nevük, mígnem a "Quimby" mellett döntöttek. Hogy mi is ez? Kiss Tibi nyilatkozott: „ - Egyik ismerősünk rendszeresen küldözgetett haza nekünk egy Quimby Comics nevű bostoni szubkulturális újságot. Annak a főszerkesztője volt Birth Quimby. Miért ne legyünk akkor Quimby? Jól hangzott és nem jelentett semmit. Végül e név rajtunk maradt" - Később azonban elárulta egy videóban hogy igenis van jelentése a "Quimby"-nek. Varga Livius próbálta elhitetni a néppel, hogy ez csak egy név, ne keressünk rá magyar megfelelőt, de egy nap megtört a jég. Ez az újság ugyanis pajzán elemeket tartalmazott, és maga a Quimby vezetéknév is egy pajzán szleng. Egyes szótárak így elemzik: "In the middle of the man-wich", vagyis amikor 3 férfi meztelenül "vonatozik", akkor a középső ember az úgynevezett "Quimby". Tibi imádja a metaforákat, és ez is nagyon tetszett neki. Azért nem vált meg ettől a névtől (sőt, jobban élvezte, hogy jelent valamit), mert tetszett neki az a tény, hogy a "Quimby" olyan, mint az élet. Ahogy fogalmazott: " - Mi is bas*unk, és minket bas*ogatnak" - És, hát, őőő van benne valami.
1993-ra összeállt a felállás: (Kiss Tibor – ének, gitár, Kiss Endre – gitár, Varga Livius – ütőhangszerek, ének, Molnár Tamás – szaxofon, Mikuli Ferenc – basszusgitár, Medve Ákos – dob) amivel megjelentették a még kizárólag angol nyelvű felvételeket tartalmazó A Sip Of Storyt, (Egy korty történet). Ez a felvétel kizárólag VHS-en jelent meg, és a mai napig nem jelent meg másképp. A kiadvány megjelenése után vált ki Kiss Endre a csapatból, akit Balanyi Szilárd váltott fel. Endre túlzott alkoholfogyasztásának köszönheti azt, hogy lapátra került.

A "Sip of Story" csak külföldi dalokat tartalmaz, egyik szerzemény sem szólal meg magyarul. Ez a "lemez" tulajdonképpen egy "kerek-egész-dolog", kellően felépített, mintha egy musicalt hallgatna az ember, úgy épülnek fel egymás után a számok. A dalok stílusa kocsmazene hangulatot juttatnak/juttathatnak az eszünkbe, tulajdonképpen a fiúk ilyen helyeken léptek fel elsőnek. Maga a cím (korty) is magáért beszél, főleg, ha kocsmáról van szó. Bevallom, mivel ez a kiadvány (nem túlzok szerintem) megszerezhetetlen, így nem sokszor hallgattam beléjük, egy párszor játszottam csak le youtube-on. Ezt én egy "demo"-nak fogtam fel, nem fektettem a megismerésébe sok időt. Most pedig beillesztem a dallistát, illetve a borítóképet, amit SEHOL! sem lehet normális minőségben megszerezni. De valószínű, hogy eleve is ilyen pixeles kép díszelgett a kazettákon.

01 Spirit Band
02 My Dog Mojo
03 Dancing On My Grave
04 I'm Gonna Kick
05 Bad Dreams
06 Broken Glass
07 Go With The Flow
08 Istanbul Camel
09 Strange Morning
10 Rotten Vein
11 Look At This Boy
12 Lullaby

Kiadó: Maffioso Records (1993)
Hangmérnök: Morcz Csaba
 

Kiss Tibor - gitár, ének
Kiss Endre - gitár
Medve Ákos - dob
Mikuli Ferenc - basszusgitár
Molnár Tamás - szaxofon
Varga Livius - percussion, vokál

Vendégmuzsikusok:
Bacsa Gyula - zongora
Szabó Tamás - szájharmónika

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbase.blog.hu/api/trackback/id/tr603172065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása