BestBase AnonimMc Billytalent Copycon Flymore Korn Quimby

Címkék

anonimmc (1) bestbase (5) billytalent (8) blog (1) flymore (2) konyv (3) korn (1) quimby (16) starbase (1) suli (3) Címkefelhő

(1999) Ékszerelmére

2011.08.24. 12:40 | Starbert | Szólj hozzá!

Címkék: quimby

Quimby - (1999) Ékszerelmére

Két eltelt év, 11 új szám. Mivel az előző lemez - Diligramm - az év albuma volt, így ezt az alkotást komoly várakozás előzi meg. Az anyag elkészülte elég kalandosan kezdődött, ugyanis Livius elvesztette a próbatermi kazettát a 4-es/6-os villamoson.
Az Ékszerelméről már abszolút azt lehet mondani, hogy még egységesebb, még összetettebb, mint az előzőek. A banda bátran nyúl hozzá a modern elektronika eszközeihez, ezzel is belevéve (megint) valami újat, így már ismét egyedit képesek alkotni.
A megjelenés után a Quimby megválik szaxofonosuktól - Molnár Tamástól - helyére Kárpáti József kerül, aki az egykori Andersen együttesben játszott. Létrejön a végleges felállás, és így együtt lépnek fel 2000-ben a Sziget nagyszínpadán.

[Lejjebb a "tovább" gombbal tudjátok tovább olvasni a bejegyzést!]

01 Androidő
02
Pedofíling
03
Halleluja
04
Libidó
05
Olé
06
Az ördög magyar hangja
07
Hintalógalopp
08
Az otthontalanság otthona
09
Mennyből az angyal
10
Álmatlan dal
11
Unom

Kiadó: Universal / 3T (1999)
Felvétel: E-stúdió, Budapest
Hangmérnök: Karp László
Programozás: Bacsa Gyula

Balanyi Szilárd - zongora, szintetizátorok, vokál
Gerdesits Ferenc - dob
Kiss Tibor - gitár, ének
Mikuli Ferenc - basszusgitár
Molnár Tamás - szaxofon
Varga Livius - percussion, vokál

Vendégmuzsikusok:
Csizmadia Dávid - trombita
Lugosi Bálint - pozan
Bacsa Gyula - harmónika
Fekete Jenő - slide gitár
Köles István "Junior" - percussion
Pintér Zsuzsanna - angolkürt

 

 


Nem tudnék kiemelnék olyan számot, amiről bővebben lehetne írni, hiszen fönt már volt róla szó, hogy ezek már annyira egységes számok, hogy mindegyik szinte ugyanolyan jó. Személyes kedvencem róla a "Libidó", illetve a "Halleluja"; eddig úgy voltam vele, hogy egy-két hajszálnyi eltéréssel meg tudtam mondani, hogy ez jó, ez jobb, de itt már mind annyira de annyira egyforma, hogy ezt a két számot is úgy kellett jól átgondolnom, hogy melyiket szoktam a legtöbbet róla hallgatni. Érdekességképp megemlíteném még, hogy Livius itt már egész számokat is végigénekel. Nem is akárhogy!

Klippek:

Koncertfelvételek:

Extra:

A bejegyzés trackback címe:

https://bestbase.blog.hu/api/trackback/id/tr553175809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása